Strokovna ekskurzija v München

V okviru interesnih dejavnosti, prosta izbira, smo si učitelji in dijaki Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter Gimnazije Lava v soboto, 30. 3. 2019, ogledali delček znamenite prestolnice Bavarske − Münchna.

Iz Celja smo se odpeljali ob treh zjutraj in prispeli v München šest ur in pol kasneje. Najprej smo obiskali  Prometni muzej z zanimivo in zelo bogato zbirko vozil, ki so vključevala tako tista iz preteklih dveh stoletij kot tudi najnovejša. To je res bogata zbirka vseh mogočih vozil od predhodnikov koles do najmodernejših avtomobilov. Ob ogledih starih modelov se človek kar vrne v mlada leta – vsaj za krajši čas! Vsakdo pa je imel tudi možnost preizkusiti »udobje« potovanja s kočijo, kot so potovale kronane glave v takratni Avstro-Ogrski in moram priznati, da smo si bili po končani testni vožnji vsi enotni, da takšen »luksuz« z veseljem raje prepustimo tistim, ki v njem znajo uživati, kajti mi pač nismo modre krvi.

Sledil je ogled najnovejših modelov ponosa bavarske avtomobilske industrije v  distribucijskem centru BMW Welt, ki se nahaja v neposredni bližini olimpijskega parka z olimpijskim stolpom (olimpiada leta 1972). Ta razstavni center se res pogosto posodablja, tako da če ga obiščeš enkrat letno, lahko vedno vidiš precej novih modelov. V BMW Weltu je vedno gneča, saj navdušencev nad bavarskimi prestižnimi avtomobili nikoli ne zmanjka. Tu pa so prisotni še ljubitelji modelov Mini Cooper in Rolls-Royce, ki si ju je BMW že davno priključil.

Nato smo se sprehodili do glavnega mestnega trga, ki je vključeval tudi voden ogled mestnih znamenitosti. Ker smo od vseh ogledov postali že precej lačni, sta sledili dve prosti uri, namenjeni kosilu, nakupom ter lastnim ogledom zanimivosti v centru mesta. Domov smo se zadovoljni vrnili malo pred 23. uro, polni prijetnih vtisov z zanimive ekskurzije.

Nekaj utrinkov:

Organizator strokovne ekskurzije: Stane Ravnak, univ. dipl. ing.

Nazaj