V soboto, 9. 3. 2024, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na nadstandardno ekskurzijo, proti Italiji. Po nekajurni vožnji smo prispeli v mesto Ravena, znano po svojih čudovitih mozaikih in bizantinskih spomenikih. Ogledali smo si Teodoricev mavzolej, baziliko San Vitale, ki je pod zaščito Unesca, in grob Danteja Alighiera ter se sprehodili po centru mesta. Noč smo preživeli v hotelu v okolici mesta.

Naslednji dan  smo po zajtrku nadaljevali pot proti Imoli, ki je znana po dirkališču Enzo in Dino Ferrari. Tam smo občudovali spomenik brazilskemu dirkaču Formule 1, Ayrtonu Senni, imeli pa smo tudi srečo, saj so po pisti ravno takrat švigali hitri avtomobili. Nadaljevali smo do kraja Maranello, kjer je sedež podjetja Ferrari. Obiskali smo muzej ter se prepustili čarom najhitrejših avtomobilov. Ustavili smo se tudi v Modeni, kjer smo si ogledali še en Ferrari muzej, poimenovan po ustanovitelju, Enzu Ferrariju. Po ogledu se je začela pot proti domu.

Kljub slovesu od čudovitih mest smo v poznih večernih urah varno prispeli domov, polni nepozabnih spominov na našo nadstandardno ekskurzijo v Italijo.

Skip to content