Med 23. 2.–25. 2. 2022 smo gostili učitelje iz Italije, Makedonije, Nizozemske in Turčije. Na sestanku smo dorekli vse zadeve glede mobilnosti in delavnic dijakov v nadaljevanju projekta, potrdili termine, razdelili naloge vsake države ter izvedli delavnice z uporabo AR pri urah zgodovine in kemije v razredu.

Dijaki iz R2a oddelka so na delavnicah pomagali učiteljem pri osvajanju znanja o orodjih, ki se uporabljajo za Augmented Reality – AR (obogateni resničnosti). Namen delavnic je bil, da se učitelji naučijo in nadgradijo znanje o AR, izdelajo končne produkte – učno uro iz zgodovine in kemije v AR, ki se lahko uporablja na vsaki sodelujoči šoli, saj je v angleškem jeziku, kot popestritev ure in večjo motivacijo.

Nasi dijaki (Miha Kos, Nico Jagodič, Tilen Kores, Gregor Gazvoda, Vladan Railić, Jan Vodlan, Luka Čujež, Luka Šturbej, Tomaž Urh) so pod mentorstvom Matica Holobarja  pred pričetkom sestanka pripravili tudi Escape room v AR, ki so nam ga na sestanku predstavili. Prav tako pa smo razvili turistični vodič po Celju, ki bo marsikateremu turistu približal znamenitosti Celja.

Naslednje srečanje je v Italiji  na Sardiniji, kamor gremo v začetku junija 2022 z dijaki.

Koordinatorica:

Klavdija Špur Jereb

Skip to content