Tik pred počitnicami – v torek, 25. 4. 2023, so imeli dijaki oddelkov E4A, E4B, R4A, R4B in K4A nadvse zanimivo predavanje strokovnjaka, ki ima, kljub svoji mladosti, že ogromno mednarodnih izkušenj; tj. Aleš Omerzel, ki trenutno živi in dela v nemški prestolnici Berlin pri Amazonu.

Po srednji šoli ga je pot vodila na FMF LJ, kjer je zaključil interdisciplinarni študij računalništva in matematike, potem pa ga je pot z malo spodbude domačih, odpeljala v tujino, kjer si že nekaj let nabira dragocene življenjske izkušnje.

Dijakom je predstavil pomen zaposlitvenih intervjujev ter predvsem pomen življenjepisa, ki je pogosto prvi stik z  morebitnim bodočim delodajalcem, zato ga je treba prilagoditi glede na službeno mesto, za katero se prijavljajo. V nadaljevanju je pomemben zaposlitveni intervju, kjer pomembna podjetja poleg strokovnega znanja vedno bolj v ospredje postavljajo in pri kandidatih preverjajo osebnostne lastnosti, socialne veščine in poudarjajo pomen psihološkega vidika.

Dvourno predavanje je bilo tudi priložnost, da so se lahko 3 dijaki oddelka R3B, in sicer Maj Zabukovnik, Lan Stokavnik in Aney Vaishnav v živo zahvalili Alešu Omerzelu,  ki je bil somentor pri njihovi raziskovani nalogi z naslovom Kriptografija z eliptičnimi krivuljami.

Več  o zanimivem predavatelju lahko preberete v članku avtorice Beti Burger, objavljen v  časopisu Delo, ki ga najdete na povezavi: https://www.delo.si/novice/svet/ce-hoces-priti-v-amazon-google-ali-microsoft-moras-razmisljati-na-veliko/

Ravnateljica:

dr. Anita Laznik

Skip to content