ZLATI VEKTOR

V četrtek, 20. 6. 2019, so bili v dvorani Narodnega doma na tradicionalni  slavnostni prireditvi Zlati vektor podeljeni priznanja,  diplome in plakete najbolj uspešnim dijakom Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. Na prireditvi smo se spomnili uspehov naših najboljših raziskovalcev,  tekmovalcev na tekmovanjih iz znanja z različnih strokovnih področij, umetnikov in športnikov. Priznanja in/ali diplome je letos prejelo več kot sto dijakov iz oddelkov vseh treh smeri (kemija, elektrotehnika in računalništvo) od prvega do četrtega letnika. Na prireditvi je bilo poudarjeno, da so bili dobitniki priznanj in diplom zelo delovni, prizadevni in izvirni, nekateri pa tudi drzni v pozitivnem smislu te besede, saj so si zadali komaj rešljive naloge in jih uspešno opravili.

Prireditev, ki  so jo zasnovali in vodili člani projektne skupine Ustvarjajmo v timu, je potekala v znamenju igrivosti, iskrivosti in veselja – vrhunec je dosegla s podelitvijo plaket Zlati vektor. Plaketo Zlati vektor je letos prejelo osem dijakov četrtega letnika vseh treh smeri: Tjaša Likeb, Dominik Fendre, Andraž Špan, Rok Lešnik, Domen Romih, Kristjan Šoln, Sven Senica in Mateja Žvegler. Njihovo delo in uspehe, ki so zaznamovali utrip na naši šoli v vseh štirih letih šolanja, je na prireditvi predstavila pomočnica ravnatelja dr. Anita Laznik.

Prireditev sta vodila Domen Romih in Kristjan Šoln; oba sta se predstavila tudi kot glasbenika v interpretaciji skladb skupine Queen; omenjene skladbe (mentorica glasbene zasedbe na prireditvi je bila Metka Jagodič Pogačar) so zaokrožile prireditev Zlati vektor v luči energije, moči, barvitosti in zmagoslavja. Vzdušje na letošnji prireditvi se je gradilo tudi  z igro svetlobe in barv …

Utrinki s prireditve:

dr. Tanja Jelenko

Nazaj