V sredo, 22. 6., je  v Narodnem domu v Celju potekala slovesnost ob podelitvi priznanj in diplom najboljšim dijakom Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki so bili zelo uspešni na področju znanosti, umetnosti in športa. S to tradicionalno prireditvijo tematsko sestavljamo mozaik o uspehu dijakov tako, da v vsaki slovesnosti dodamo in izpostavimo nov košček, nov element, o katerem menimo, da vpliva na osebnostno in intelektualno rast dijakov na njihovi poti k uspehom. V letošnji prireditvi je bila izpostavljena vloga staršev, pomembnih vzornikov; o tem  govori že antična misel: Dragulj najdražji je otrokom slava, ki jo uživa oče – kakor njemu otroci so v ponos (Sofokles). Poudarjena pa je bila tudi vloga učiteljev, predvsem mentorjev, in vrstnikov. Prireditev je potekala pod geslom: Biti uspešen, postavljati si visoke cilje, a ostati človek vrlin.

Na svečanosti je bilo  poleg priznanj in diplom najuspešnejšim dijakom naše šole podeljenih šest zlatih vektorjev, najvišjih priznanj, ki se podeljujejo najuspešnejšim dijakom zaključnih letnikov. Priznanje zlati vektor so prejeli naslednji dijaki:

Taja Dolinar (program kemijski tehnik) za odličen uspeh v vseh štirih letih, uspehe na tekmovanjih, sodelovanje v kulturnih dogodkih in pri promociji šole, delo tajnice v oddelčni skupnosti in nudenje učne pomoči sošolcem.

Klara Titovšek (program kemijski tehnik) za odličen uspeh v vseh štirih letih, uspehe na tekmovanjih, sodelovanje v kulturnih dogodkih in pri promociji šole, delo blagajničarke v oddelčni skupnosti in nudenje učne pomoči sošolcem.

Nejc Grilc (program kemijski tehnik) za uspehe na tekmovanjih, odlično izdelano raziskovalno nalogo, odličen uspeh v 2. 3. in 4. letniku, sodelovanje pri predstavitvah programa kemijski tehnik na osnovnih šolah in učno pomoč sošolcem.

Žan Pekošak (program kemijski tehnik) za odličen uspeh v vseh štirih letih šolanja,  za raziskovalne uspehe, uspeh na državnem tekmovanju elektrotehniških šol – osvojeno 2. mesto, inovativnost, pomoč in strokovno podporo dijakom.

Ožbej Trunkl (program elektrotehnik) za odličen uspeh v vseh štirih letih šolanja,  raziskovalne uspehe in  glasbeno sodelovanje na šolskih prireditvah.

Adrian Borovnik (program tehnik računalništva)  za odličen uspeh v vseh štirih letih šolanja, uspeh na različnih tekmovanjih, štiriletno sodelovanje v šolskem pevskem zboru.

 

Slovesnost so s svojimi nastopi popestrili dijaki  glasbeniki Šolskega centra Celje pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar in plesalca.

Nastopili so:

  • Ema Kač, M4E (vokal)
  • Lucija Remic, L1D (vokal)
  • Juš Gošte, L2E (saksofon)
  • Janez Vošner, L2E (klavir)
  • Blaž Krušič, L1E (vokal, kitara)
  • Jure Kropec, L2E (el. kitara)
  • Aljaž Rozman, M1F (bas kitara)
  • Tjaš Paradiž, L4E (bobni)
  • Bor Laznik, L1A in Lara Lipovšek, 1. gimnazija v Celju (ples)

 

 

dr. Tanja Jelenko

Skip to content