V sredo, 6. 7. 2022, je v Celjskem domu potekala svečana podelitev spričeval poklicne mature. Maturantkam in maturantom so ob uspešno zaključenem srednješolskem izobraževanju čestitali direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar, ravnateljica Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo dr. Anita Laznik ter razredničarke in razredniki.

Ravnateljica se je v svojem nagovoru zahvalila učiteljskemu zboru, staršem, maturantkam in maturantom pa zaželela, da z maturitetnim spričevalom v roki začnejo pisati novo zgodbo, v kateri jim želi, da bodo znali spretno krmariti med sanjami in realnostjo. Vedno znova naj si postavljajo visoke cilje, ob ovirah pa naj ne obupajo. Zaželela jim je, da na svoji poti vztrajajo in se s svojimi mladostnimi močmi uspešno spoprimejo z vsemi ovirami, na katere bodo naleteli v življenju.

 

V spomladanskem izpitnem roku poklicne mature 2022 je opravljalo poklicno maturo 107 kandidatov. Uspešnih je bilo 98 kandidatov ali 92 %. Od tega je 50 kandidatov doseglo 18 točk ali več in so odlični.

Na šoli imamo po spomladanskem izpitnem roku 7 zlatih maturantov:

  • Nejc Grilc (kemijski tehnik)
  • Tadej Kranjc (kemijski tehnik)
  • Vid Mikulan (tehnik računalništva)
  • Tim Puhič (tehnik računalništva)
  • Vid Šafranko (tehnik računalništva)
  • Klara Titovšek (kemijski tehnik)
  • Zala Trbežnik (kemijski tehnik)

Podelitev so nam polepšali člani zasedbe Eruption: Tija Pšaker, Blaž Krušič, Janez Vošner in Tjaš Paradiž z mentorico Metko Jagodič Pogačar. Podelitev je povezovala Jožica Škorja.

Spoštovane maturantke, spoštovani maturanti!

Izrekamo vam iskrene čestitke. S prejemom maturitetnega spričevala zaključujete svojo srednješolsko zgodbo. Jeseni boste že začeli pisati novo zgodbo in učiteljski zbor SŠ KER vam želi, da boste spisali lepo, zanimivo, uspešno in predvsem srečno zgodbo!

V naslednjih tednih in mesecih vam želimo brezskrbno poletje, ki naj vam prinese še kakšno dobro novico.

mag. Jernej Jančič

 

 

Skip to content