Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora so v sredo, 11. 12. 2019, do zadnjega kotička napolnili Narodni dom in nam na božično-novoletnem koncertu S pesmijo v praznične dni, pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in strokovni pomoči Boštjana Korošca, predstavili izviren in zabaven božični program.

V uvodnem delu so dijaki povedali, kaj njim pomeni božič, to so božični kolač, pečenka, odvijanje daril, dete v jaslicah in seveda skupno druženje ter petje. Praznični koncert se je začel z istrsko ljudsko pesmijo Mamca, pošljite me po vodo (po zapisu Sv. Petra, priredba Mateja Petelin), sledila je renesančna skladba If ye love more Thomasa Tallisa in motet Jubilate Deo Manola Da Rolda ter še dve ljudski pesmi, in sicer istrska ljudska iz Tinjana Na gorici, na placi (priredba Andrej Makor) ter ljudska iz Prekmurja Zrejlo je žito (priredba Stojan Kuret).

Vmesni del so popestrili gostja Anabel in BK Studio Trio s pesmima Ob kavi in One more sleep.

V drugem delu pa pevci so za obiskovalce pripravili božično poslastico, ki se je začela z znano pesmijo O sveta noč (Adolphe Charles Adam, O Holly Night), sledili sta ji Počivaj milo detece (France Ačko) in Walking in the Air (iz Snowmana, Howard Blake, priredba Audrey Snyder). Zaključili so s prečudovito Mary, did you know? (M. Lowery in B. Greene, priredba Roger Emerson), Sleigh Ride (Leroy Andreson, priredba Mark Hayes) in Pie Jesu (Andrew Lloyd Webber).

Vsem zbranim obiskovalcem pa je prijetne praznike zaželel tudi direktor Igor Dosedla.

Utrinki:

[ngg src=”galleries” ids=”121″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Tjaša Verdev

Skip to content