12. 12. 2019 sta nas obiskala policijska inšpektorja PU Celje in zainteresiranim dijakom predstavila izobraževanje in zaposlovanje v slovenski policiji.

Takole sta nagovorila dijake:

»Policijsko delo je zahtevno in odgovorno, a tudi lepo in pomembno. Je poslanstvo s plemenitim ciljem. Policisti namreč pomagamo ljudem v nesreči ter skrbimo za spoštovanje zakonov in zagotavljanje varnosti v družbi. Naše delo zahteva odprtega, komunikativnega in odločnega človeka z občutkom za pravičnost, ki ima tudi ustrezne motorične sposobnosti.

Si pripravljen na izziv, na nove in zanimive naloge?

Si pripravljen na dodatno izpopolnjevanje znanja in veščin, na terensko delo, delo ponoči, ob nedeljah in praznikih, v lepem, pa tudi slabem vremenu? Ali veš, da te čakajo tudi večje psihične in fizične obremenitve? Ob tem pa je pomembno zavedanje, da si del velikega kolektiva in da se lahko zaneseš na sodelavce. In da občutek zadovoljstva po dobro opravljeni nalogi odtehta vse, tudi težke trenutke. Ne nazadnje je pomembno tudi, da zahvale ljudi, ki si jim pomagal, dajejo smisel tvojemu delu.

Slovenska policija dobro skrbi za zaposlene, imamo dobre možnosti napredovanja in zgodnjega upokojevanja, pohvalimo pa se lahko tudi z visoko plačo.«

Vesna Pišek

Skip to content