Za bodoče dijake

Pozdravljeni na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje!

 

Učenci osnovnih šol boste v prihodnih dneh iskali informacije o nadaljevanju izobraževanja na srednjih šolah. To je zahtevna naloga in ji morate nameniti dovolj časa.

Pri odločanju morate upoštevati različne vire in jih skupaj s starši dobro preučiti. Prisluhnite učiteljem, staršem, prijateljem. Predvsem pa poslušajte sebe. Pri odločanju upoštevajte vaše želje, hobije, interese. Zato naj velja, da naj vaš hobi, strast, želja … preraste v uspešno kariero.

Ko boste prišli v srednjo šolo, vas ne bomo poznali in boste za nas kot nepopisan list. Sami boste določili, kaj bo na listu napisano. Morate pa vedeti, da so vse srednje šole zahtevne in bomo od vas pričakovali dobre delovne navade.

Je pa čas srednješolskega šolanja eno izmed najlepših obdobij. Spoznavali boste nove prijatelje, se zaljubili, odkrivali nove meje … Vedno pa ostanite pošteni in pripravljeni sprejeti pohvalo ali kritiko. Včasih boste videli pred seboj visoko oviro in ne boste vedeli, kako naprej. Takrat povprašajte za nasvet svoje starše ali učitelje. Vaša energija in volja, z malce spodbude staršev ali učiteljev, lahko premagata vse ovire.

Želim vam, da se dobro odločite. Če se boste odločili za našo šolo, pa se jeseni vidimo.

Mojmir Klovar, ravnatelj

 

Informacije o vpisu v Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo

Osnovne informacije o programih, številu razpisanih mest in vpisnih pogojih najdete v Razpisu za vpis v srednje šole in dijaške domove v šolskem letu 2021/2022, potek vpisnega postopka pa je zaradi izrednih razmer nekoliko spremenjen.

Za šolsko leto 2021/2022 razpisujemo na naši šoli programe:

Vrsta izobraževanja Trajanje izobraževanja Program  Število mest
srednje strokovno izobraževanje (SSI)  4 leta kemijski tehnik 28
    tehnik računalništva 56
    elektrotehnik 56
srednje poklicno izobraževanje (SPI)  3 leta elektrikar 26