Na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo smo v času od 24. 8. 2022 do 26. 8. 2022 izvedli delavnice za osnovnošolce.

Osnovna ideja teh delavnic je, da po najboljših močeh z naše strani tudi med počitnicami  poskrbimo za doprinos zanimanja za tehniško stroko pri mladih.

V teh dneh so učenci pri nas spoznali zanimive plati računalništva, elektrotehnike in kemije v specializiranih učilnicah/kemijskem laboratoriju, česar morda na osnovni šoli nimajo možnost doživeti na tak način, kot lahko to doživijo na SŠ KER.

Pripravili smo jim tridnevno kvalitetno preživljanje časa tudi s športnimi dejavnostmi, naši mentorji delavnic pa so pohvalili radovednost in vedoželjnost učencev.

Zahvaljujem sodelavcem za pripravo in izvedbo delavnic ter staršem, ki so nam otroke zaupali.

Program za osnovnošolce so pripravili: Urška Stepišnik, Jaka Koren, Žiga Pušelc, Tilen Sirk, Boštjan Fidler, Boštjan Lubej, Andraž Pušnik, Mojca Drofenik Čerček, Irena Drofenik, Sabina Litera, Aleksandra Ferenc, Mihela Jug, Sebastian Klovar, Sara Padarič, Mitja Lukner, Jernej Jančič.

Na kemijskih delavnicah smo imeli tudi pomoč naših dijakov.  Sodelovali so: Neja Novak, Polona Urbanija, Špela Vnuk in Alen Andrejčič.

V petek, 26. 8., so udeležence delavnic sprejeli tudi v Tehnoparku Celje, kjer so preživeli 2 zanimivi uri druženja ob eksperimentih. Vodstvu in kolektivu Tehnoparka Celje se zahvaljujemo za prijazen sprejem.

Udeleženci delavnic za osnovnošolce so prejeli potrdila o sodelovanju ter majico z dijaškim logotipom SŠ KER za spomin.

 

Utrinki:


dr. Anita Laznik,

ravnateljica

Skip to content