Dijaki oddelka K-4.A smo v petek, 5. 5. 2023, odšli na dvodnevno nagradno ekskurzijo v Verono, mesto ljubezni in adrenalinski park Gardaland.

Spremljala sta nas profesorica Martina Omerzel in razrednik Sebastian Klovar.

Ob 4.00 zjutraj smo izpred šole krenili na pot proti Italiji do Verone. Tja smo prišli v poznih dopoldanskih urah in se odpravili proti središču mesta, kjer smo se najprej ustavili in občudovali rimski amfiteater, v katerem se dandanes odvijajo razne operne in gledališke predstave. Sprehodili smo se tudi po ulici do Gosposkega trga, kjer smo si ogledali znameniti Julijin balkon in se dotaknili Julijinega kipa, ki naj bi prinašal srečo v ljubezni. Videli smo tudi kip Danteja, slavnega italijanskega pesnika. Prosti čas smo izkoristili za ogled trgovin in tržnic, na katerih ni manjkalo dobrot in spominkov. V večernih urah smo se odpravili v hotel v okolici Gardskega jezera, kjer je po kratkem odmoru sledila večerja in na koncu druženje.

Po zasluženem nočnem počitku smo se zjutraj odpravili v adrenalinski park Gardaland, kjer je sledilo celodnevno uživanje v številnih zanimivostih. Preizkusili smo lahko najbolj slavne tamkajšnje atrakcije, kot so Blue Tornado, Atlantida, Oblivion, Raptor in še mnoge druge. Obiska vreden je bil tudi tako imenovani leteči otok, kjer smo lahko z višine 50 metrov poleg vseh atraktivnosti imeli čudovit razgled na Gardsko jezero.

Utrujeni, a polni adrenalinskih vtisov, smo zvečer odšli iz Gardalanda in v Celje prispeli okoli 23.30 ure.

Živa Turk, K-4.a

Skip to content