Prireditev Barve ŠCC je letos potekala z mislijo na svetovni dan srca, ki ga obeležujemo 29. septembra. Zaradi slabega vremena smo sicer Barve ŠCC prestavili na četrtek, 6. 10., smo pa v okviru prvotno načrtovanega tedna srčnosti v sredo, 28. 9., na Šolskem centru Celje gostili srčnega kirurga dr. Borisa Robiča, s katerim je Špela Kumer pripravila zanimiv pogovor.

Prisotnost na tem dogodku smo ponudili dijakom SŠ KER, ki hočejo več, udeležili pa so se ga tudi dijaki oddelka K4A, ki so o dogodku povedali naslednje:

»Želim si še več takšnih dogodkov. Bilo je zelo zanimivo.«

»Bilo super. Povabite ga še kdaj.«

»Veliko smo izvedeli.«

»Zelo zanimiv dogodek. Dr. Robiču želim veliko uspeha v prihodnosti.«

»Izvedel sem nekaj novega.«

»Gostite več takšnih oziroma podobnih ljudi z izjemnimi zgodbami.«

»Zelo zanimiv pogovor. Priporočam še več takšnih dogodkov.  S svojo dostopnostjo, prijaznostjo in z življenjskimi ter s strokovnimi odgovori ter opisom svojega dela je name naredil zelo, zelo lep vtis!«

»Dogodek bi lahko trajal dlje, saj je bil res zanimiv. Zahvaljujem se za zelo zanimivo uro.«

 

Doktor Robič je v Belgiji 5 let pomagal sooblikovati center, ki sodi v sam vrh minimalno invazivne srčne kirurgije. Gre za poseg, kjer s posebnim pripomočkom skozi eno samo luknjico v človeško telo operira srce.

Najdite veselje v življenju, skrbite za bližnje in svoje dobro počutje, so nasveti srčnega kirurga Borisa Robiča ob svetovnem dnevu srca. Je eden od 12 srčnih kirurgov v Sloveniji in prvi, ki s pomočjo minimalno invazivnega posega, zgolj skozi luknjico, pacientu operira srce. Pogovor s srčnim kirurgom je bil začetek tedenskih aktivnosti, s katerimi želi Šolski center Celje dijake in zaposlene opomniti, kako pomembna je skrb za lastno srce.

 

dr. Anita Laznik

Skip to content