petek, 7. 10. 2022, je potekal na ploščadi Osrednje knjižnice Celje od 10.00 do 17.00 že tradicionalni dogodek Dan raziskovalcev, na katerem je sodelovala tudi naša šola.

Predstavili smo mladinsko raziskovalno dejavnost, ki poteka na različnih smereh naše šole – računalništvo, elektrotehnika, kemija.

Naj spomnimo, v preteklem šolskem letu 2021/2022 so naši dijaki v okviru projekta Mladi za Celje izdelali 20 raziskovalnih nalog, od katerih se je po uspešni predstavitvi raziskovalnih nalog na regijskem srečanju na državno srečanje uvrstilo kar 11 nalog. 56. državnega tekmovanja mladih raziskovalcev Slovenije v Murski Soboti smo se udeležili s 4 nalogami, pri čemer je ena naloga bila ocenjena z zlatim priznanjem, tri pa s srebrnim.

Zlato priznanje je prejela naloga Izdelava superprevodnika v šolskem laboratoriju, ki sta jo izdelala Nejc Grilc in Mark Kladnik pod mentorstvom Sebastiana Klovarja.

Zahvaljujem se učiteljem in dijakom, ki so sodelovali na predstavitvi.

Sodelovali so učitelji: Gregor Kramer, Gašper Trupej, Metod Trunkl, Boštjan Fidler, Mihela Jug, Sebastian Klovar, Aleksandra Ferenc, Matic Holobar, Jaka Koren.

 

dr. Anita Laznik

Skip to content