EducationUSA center Slovenia je za dijake 4. letnika, ki se odločajo, da bi na študij v prihodnjem študijskem letu odšli v tujino, pripravil dve pomembni informaciji:

 

  1. Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad v marcu pripravlja informativno spletno delavnico za prijavo na javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini. Delavnica bo izvedena v dveh terminih, in sicer 7. 3. 2023 in 23. 3. 2023, rok za prijavo na razpis pa je 31. 3. 2023. Na razpis se sicer lahko prijavijo vsi dijaki, ki že vedo ali pa ki še razmišljajo o tem, da bi naslednje študijsko leto začeli s študijem v tujini.

Na delavnico se je treba predhodno prijaviti. Več informacij in prijava je na voljo tukaj.

 

  1. EducationUSA center, ki deluje znotraj štipendijskega sklada, pripravlja dne 15. 3. 2023 spletno predstavitev na temo viz za študij ali izmenjavo v ZDA. Dijaki, ki naslednje leto odhajajo na študij v ZDA ali pa razmišljajo o izmenjavi v ZDA, so toplo vabljeni, da se udeležijo predstavitve, saj jim bo olajšala postopek pridobitve vize. Tudi za ta dogodek se je treba predhodno prijaviti. Več informacij in prijava je na voljo tukaj.

 

Urška Stepišnik,

svetovalna delavka

Skip to content