V času od 11. 1. 2023 do 15. 2. 2023 je potekala državna raven tekmovanja Evropske statistične igre. Našo šolo je predstavljala ekipa z imenom »Prebolčani«, sestavljena iz treh dijakov: Urh Jelen, David Motoh in Tjaš Žerovnik iz R2a. Pripraviti je bilo potrebno raziskovalno nalogo. Naši dijaki so se odločili, da podrobneje raziščejo podatke o študentih v savinjski regiji. Njihova raziskovalna naloga se je uvrstila med 10 najboljših v državi v kategoriji B. Sedaj še čakamo na rezultate drugostopenjske strokovne žirije. Dijakom za uspeh iskreno čestitamo!

Končni rezultati bodo znani prihodnji teden. Vzporedno z odločanjem komisije pa poteka tudi javno glasovanje za najboljšo ekipo. Tukaj lahko stopimo skupaj. Prosimo vas, če si lahko vzamete minuto časa in glasujete za našo ekipo.

To storite tako:

  1. odprete povezavo: https://vpr.stat.si/6ESC-glasovanje,
  2. vnesete svoj elektronski naslov in obkljukate, da se strinjate z uporabo vašega elektronskega naslova za namene glasovanja,
  3. v kategoriji »A« (3. in 4. letnik) izberete nalogo, ki vam je najbolj všeč,
  4. v kategoriji »B« (1. in 2. letnik) pa vas povabim, da glasujete za ekipo naše šole z imenom »PREBOLČANI«.

Zahvaljujemo se tudi prof. Heleni Klepej Viher za matematično podporo pri pripravi na tekmovanje in prof. mag. Andreji Tkalec za lektoriranje ter vsem, ki ste kakorkoli drugače pomagali dijakom in jih spodbujali.

 

Mentor: Gašper Trupej

Skip to content