V tednu od 2. 10. 2023 do 6. 10. 2023 smo gostili dijake in učitelje iz partnerskih organizacij projekta ElecoTeam. Tako so nas obiskali partnerji iz Nizozemske, Turčije, Španije, Islandije in Madžarske. Dijaki so se v tem tednu udeležili delavnic, na katerih so delali na tematiko zelene energije. Pod budnim očesom mentorjev so izdelali kočne izdelke ter izmenjali ogromno izkušenj, tako na strokovnem kot tudi jezikovnem področju. Zadnji dan so predstavili svoje delo.

 

Učitelji so obiskali podjetje Termotehnika, ki se prav tako zaveda pomembnosti klimatskih sprememb in zelene energije ter si ogledali njihovo delovanje in strokovnost na področju izdelave toplotnih črpalk. Prav tako smo učitelje iz partnerskih držav seznanili z našim šolskim sistemom, jih popeljali na ogled dogodka Barve ŠCC ter jim predstavili primer dobre prakse iz predmeta STE in SMV.

 

S to LTTA se je končal izvrsten projekt, katerega rezultate bomo uporabljali pri različnih učnih urah ter pri ozaveščanju mladih o pomembnosti skrbi za okolje.

Veselimo se podobnih projektov.

Nekaj utrinkov in mnenj naših dijakov:

“Projekt mi je bil zelo zanimiv. Imeli smo kar veliko dela in odlične ekipe. Všeč mi je bilo delati v delavnici, se naučiti kaj novega, hkrati pa pridobivati izkušnje ob delu s tujci. Veliko smo izvedeli tudi o delu in šolanju v drugih državah in sklenili prijateljske vezi. Veseli me, da sem lahko sodeloval kot pomočnik na delavnici in tudi jaz delil svoje znanje. Čeprav včasih naši plani niso bili uresničljivi, smo skupaj z ekipo našli pot in vse speljali tako, kot je bilo treba.

Kljub delu smo se zelo zabavali na popoldanskih aktivnostih. Uživali smo ob lepem vremenu na Celjskem gradu, se zabavali ob ogledu Ljubljane in Bleda ter se pomerili v nogometu. Skupaj smo tudi malo zapeli. Imel sem se odlično.

Velika zahvala gre tudi Vam in učiteljem, ki ste nas vodili in bili z nami skozi vse te dneve. Veliko smo se nasmejali, delali, se zabavali in spoznavali različna znanja, ki smo jih imeli in na koncu tudi pridobili.

Hvala Vam za Vaš trud.”

Jan Fridl, E3a

 

“Po mojem mnenju je ta projekt odlična priložnost za sodelovanje in tudi spoznavanje ljudi, ki se zanimajo za podobne smeri kot ti. Prav tako se nismo le naučili novih vsebin, ampak smo spoznali tudi nove prijatelje.”

Rok Kavčič, E4a

 

“Ker me je zanimalo nekaj novega, sem se udeležil projekta ELECO team. Projekt je bil odlična kombinacija strokovne prakse in zabavnih aktivnosti. Zanimivo mi je bilo pogovarjati se z drugimi dijaki v angleščini o temah iz elektrotehnike.

Všeč so mi bile zgodbe, ki so jih pripovedovali dijaki iz drugih držav. Upam, da so tudi oni bili zadovoljni z našimi.

Na izletih, ki so bili dobro izbrani, smo se vsi, še posebej naši gostje, seznanili z nekaterimi lepotami Slovenije. Turkom in Nizozemcem je bila najbolj zanimiva skakalnica na Planici, nekateri od njih so prvič slišali za smučarske skoke.

Organizacija projekta je bila dobra, saj je vse potekalo tako, kot je bilo načrtovano. Vsi učitelji (domači in gosti) so se zares potrudili, da bi projekt potekal brez težav in bil uspešno priveden do konca.

V zaključku lahko rečem, da sem zelo vesel, da sem se udeležil projekta.”

Enej Kolar, E4a

 

Klavdija Špur Jereb

 

Skip to content