V torek, 18. 4. 2023, smo za dijake E2A, E2B, R2A in R2B pripravili poučne vsebine, s katerimi smo promovirali zdrav življenjski slog med mladimi.

V predavalnici B12 je prof. ŠVZ Sara Padarič opravila intervju z dvema dijakoma, ki se že vrsto let intenzivno ukvarjata s športom. To sta Gaja Kidrič, dijakinja R1B, ki trenira smučanje, in Andraž Skok, E4B, ki trenira kolesarjenje. V pogovoru z dijakoma so lahko poslušalci slišali, koliko truda, časa in navsezadnje tudi odrekanja je potrebnega, če se želiš s športom ukvarjati profesionalno, obenem pa sta s sabo prinesla svojo športno opremo, ki sta jo predstavila dijakom. Povedala sta, kako je usklajevati šolo, treninge in tekme, na katere uspehe v svoji karieri sta najbolj ponosna in kje se vidita v prihodnosti.

V nadaljevanju so dijaki prisluhnili predavanju nutricionistke Hane Zupančič, ki je dijakom predstavila, kaj je zdrava prehrana ter kako naj bi se prehranjevali športniki ter rekreativci.

Po predavanju so si dijaki ogledali film Od kamna do kristala, ki govori o zelo uspešnem in perspektivnem smučarju Roku Petroviču, ki je, žal, preminil pri 27. letih.

Dijaki E2A, E2B, R2A in R2B so tega dne izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega, vsekakor pa je bilo pomembno sporočilo tega dne predvsem to, kako pomembna sta zdrava uravnotežena prehrana in gibanje. Oboje pa je potrebno kombinirati z zadostno količino zdravega spanca.

 

dr. Anita Laznik, ravnateljica

Skip to content