V času od torka, 12. 3., do nedelje, 17. 3. 2024, se je skupina dijakov udeležila nadstandardne ekskurzije v Barcelono. Skozi zanimivo razlago zgodovine Katalonije smo spoznavali vse lepote Barcelone, se sprehajali po ulici La Rambla ter občudovali dela umetnika Gaudija. Prav tako smo imeli priložnost videti in doživeti značilen ples flamenko ter okušati tradicionalne tapase.

Več o samih občutkih pa naj govorijo mnenja dijakov:

  • Ekskurzija v Barcelono je bila zelo dobro organizirana in mi je bila zelo všeč. Imeli smo čudovito vreme, zato smo lahko Barcelono raziskovali peš in tudi z metrojem. V 4 dneh smo si ogledali veliko, kar to mesto ponuja: park Güell, plažo, spomenik Krištofa Kolumba, fundacija Juan Miro … Predvsem sem zelo užival ob ogledu flamenka. Všeč mi je bilo, da smo imeli dovolj časa tudi za prosto raziskovanje Barcelone. Hrana je bila odlična, sploh churosi. (Miha Kos, R4a)

 

  • Ekskurzija v Barcelono je presegla moja pričakovanja, saj je bila res odlična. V štirih dneh smo si ogledali vse zanimivosti, ki jih Barcelona ponuja. V lepem in sončnem vremenu smo Barcelono raziskovali peš in z metrojem. Všeč mi je bilo, da smo imeli vmes dovolj prostega časa za lastna raziskovanja. Res smo veliko hodili, ampak je bilo vredno, saj smo videli vse od lepih parkov, zanimive arhitekture, muzejev do znamenitega stadiona in kipa Krištofa Kolumba. Španska hrana me je navdušila, kar me je navdihnilo za eksperimentiranje v domači kuhinji skupaj z mamo. (Gašper Kos, K4a)

 

  • Izlet je bil odličen, imel sem se zelo lepo, saj je bilo dobro organizirano in za nas odlično poskrbljeno. Vsakič smo večerjali drugje in je res popestrilo vzdušje. Vodič je bil tudi zabaven in zelo razgledan. Vsekakor se udeležim nadstandardne ekskurzije še naslednje leto. Super je bilo! (Alex Stropnik, R2b)

 

  • Barcelona se mi je zdela zelo lepa, poletna in zanimiva. Zelo mi je bil všeč obisk barcelonske plaže in možnost kopanja v morju. Prav tako mi je bila zelo všeč Sagrada Familia zaradi svoje velikosti in vseh podrobnosti na stavbi. Imeli smo veliko prostega časa za raziskovanje mesta in obisk trgovin, kar je bilo super. Izlet je bil zelo sproščen, poučen in zabaven, dijaki smo se med sabo tudi dobro spoznali in povezali. Barcelona mi je bila tako všeč, da jo bom zagotovo še kdaj obiskala. (Živa Heindl, K2a)

 

  • Ekskurzija se mi je zdela odlična, saj smo si dijaki lahko odpočili od vsakdanjih šolskih obveznosti in se hkrati tudi nekaj naučili o zgodovini čudovitega mesta Barcelona ter spoznali drugačen del sveta. (David Pavlović, K2a)

Nadstandardno strokovno ekskurzijo s pedagoškim vodenjem je organizirala Klavdija Špur Jereb.

 

 

 

 

Skip to content