Dijaki in učitelji Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo se pridružujemo humanitarni akciji za pomoč Ukrajini, zato v sodelovanju z Mestno občino Celje zbiramo humanitarno pomoč.

Akcija poteka od 3. marca 2022 do vključno 9. marca 2022.

Vljudno prosimo dijake in starše, da v času pouka v ponedeljek, 7. 3., in torek, 8. 3., vsa sredstva, ki jih želite podariti, prinesete pomočniku ravnateljice mag. Jerneju Jančiču v kabinet BE01.

 

Vse stvari, ki jih želite podariti, lahko sicer tudi osebno odpeljete na zbirno mesto, in sicer v prostore Mladinskega centra Celje na Mariborski cesti 2. MCC  bo odprt do vključno 9. marca 2022; in sicer v petek, ponedeljek, torek in sredo bo MCC odprt od 10. do 12. ure ter od 15. do 18. ure. V soboto in nedeljo bodo v MCC sredstva zbirali od 10. do 12. ure. Zbrano pomoč bodo odpeljali v skladišče Civilne zaščite Celje, ki bo poskrbela za nadaljnji transport.

 

Ker je oblačil in obutve v drugih zbirnih centrih trenutno na zalogi dovolj, bomo v Celju zbirali higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč, rjuhe in spalne vreče. Da bo pomoč usklajena, dostojna in tudi varna, vljudno prosijo, da doniramo samo takšna sredstva, ki so v celoti uporabna. Hrana mora biti zapakirana v originalno embalažo, rok trajanja mora biti vsaj pol leta. Kompleti prve pomoči in reševalna oprema morajo biti delujoči, varni za uporabo in brez poškodb.

V zbirni center lahko prinesete tudi gasilsko reševalno opremo (cevi, elektro agregat, črpalke … in osebno reševalno opremo (gasilske čelade, rokavice, škornji …).

Podrobno obvestilo MOC je na povezavi: https://moc.celje.si/novice-in-obvestila/7525-humanitarno-pomoc-za-ukrajino-bomo-zbirali-v-celjskem-mladinskem-centru

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in pripravljenost pomagati ljudem v stiski.

 

dr. Anita Laznik,

ravnateljica

Skip to content