Izobraževalni  center Štore v sodelovanju s podjetjem Štore Steel je letos za dijake Šolskega centra Celje že enajstič pripravil tridnevno interaktivno delavnico INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE. V njej je sodelovalo 15 dijakov vseh šol  ŠCC. Našo šolo so zastopali: Filip Horvat iz E4b, Jaka Mak iz K4a in Jakob Dorn iz R4b.

Delavnica je bila za udeležence brezplačna in je prispevek podjetja ŠTORE STEEL k razvoju inovativnosti in kreativnosti med mladimi.

Dijaki so ob zaključku tridnevnega ustvarjanja in druženja v anketi strnili svoje vtise. Največji vtis so nanje naredili ogled tovarne, mentor dr. Miha Kovačič s svojim širokim znanjem in odprtostjo, dobro sodelovanje ter pristop k reševanju problemov. Naučili so se veliko o programiranju, spoznali mnoge možnosti uporabe Excela ter številne prednosti dela v skupini. Ugotovili so, da problemi niso tako veliki, če jih razčlenimo in jih rešujemo po korakih. Izvedeli so veliko o zgodovini jeklarstva in o podjetju Štore Steel ter o realnih problemih, s katerimi se srečujejo v gospodarstvu. Z vsem so bili zelo zadovoljni. Delavnice, izbrani termin, organizacijo in malico so opisali z besedami super, odlično, čista desetka. Žal jim je bilo le, da niso videli tovarne pri polnem obratovanju in da delavnice niso trajale še kakšen dan. Pri reševanju nalog so se soočili s pomanjkanjem znanja, a so v prijetnem, sproščenem in kreativnem vzdušju ob mentorjevi pomoči rešili mnogo neznank.

Pomembno je njihovo spoznanje, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje, pa tudi to, da se strokovnjaki v gospodarstvu srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

Predstavnikom Izobraževalnega centra Štore in podjetja Štore Steel se v imenu Šolskega centra Celje ter v imenu naših dijakov, udeležencev interaktivne delavnice Inovativnost in ustvarjalnost za mlade, iskreno zahvaljujemo za dragocene izkušnje in odlično popotnico za življenje in se priporočamo za nadaljnje sodelovanje.

Vesna Pišek

Skip to content