Izobraževalni center Štore je v sodelovanju s podjetjem Štore Steel tudi letos za dijake Šolskega centra Celje pripravil tridnevno interaktivno delavnico ODKRIVAJMO USTVARJALNOST IN INOVATIVNOST. Delavnica je potekala od 18. do 20. januarja 2023 v Izobraževalnem centru Štore.

Delavnic so se poleg drugih dijakov Šolskega centra Celje udeležili tudi dijaki naše šole in sicer: Nik Kramperšek (K3a), Miha Kos (R3a) in Denis Kolar (E3b).

Dijaki so si prvi dan ogledali muzej industrijske dediščine ter tovarno, nato pa so se razdelili v skupine in se lotili reševanja konkretnih problemov podjetja Štore Steel.

Delo je potekalo v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju. Naloge, ki so jih reševali, so bile zahtevne, a so se jih ob podpori mentorjev, Nadje Glavan in dr. Mihe Kovačiča, lotili z vztrajnostjo in s timskim pristopom.

Zadnji dan so rezultate reševanja praktičnih nalog predstavili organizatorjem, sodelujočim dijakom ter svetovalnim delavkam šol ŠC Celje.

V relativno kratkem času so si nabrali veliko novega znanja in izkušenj, se srečali s sodobno tehnologijo in s konkretnimi problemi iz gospodarstva. Spoznali so, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje, pa tudi to, da se strokovnjaki v gospodarstvu srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

Urška Stepišnik, svetovalna delavka

Skip to content