Dijaki oddelka K3A  smo se v tednu od 26. 3. 2023 do 31. 3. 2023 skupaj z razredničarko gospo Ireno Drofenik in gospo Evo Boh odpravili na kulturno mednarodno izmenjavo v Singen.

V nedeljo zjutraj smo se odpravili na pot in na cilj prispeli okoli 17. ure v hostel. Nedeljo smo imeli prosto, lahko smo si ogledali mesto ali pa preostanek večera preživeli v hostlu. V ponedeljek smo se odpravili v šolo, kjer smo predstavili Slovenijo, Celje in Šolski center Celje. Tudi dijaki iz Singna so nam predstavili mesto, nato pa so nam razkazali njihove laboratorije. Popoldan smo osvojili grad Hohentwiel in spoznali njihove pustne običaje.

V torek smo si ogledali podjetji BIPSO in TAKEDA. Sledilo je kosilo v Konstancu in kasneje tudi ogled tega mesta. Nazadnje je sledila še vožnja z ladjico do Meersburga in nazaj.

V sredo nas je čakalo delo v laboratorijih, skupaj z dijaki iz Singna. Razdelili smo se v skupine glede na njihove naloge in jim pomagali pri izvajanju le-teh. Zvečer smo se po družili na bowlingu.

Zadnji dan pred odhodom smo bili na sprejemu pri županji gospe Seifried ter na ogledu Renskih slapov in mesta Stein am Rhein v Švici. Zvečer smo imeli večerjo na gradu Friedinger Schlössle, kjer smo doživeli viteško večerjo na »star način«. Sledil je odhod nazaj v hostel in slovo.

V petek smo se okoli 6.30 ure odpravili nazaj proti Sloveniji.  Pot je bila mirna in v Celje smo prispeli okoli 18. ure.

Izmenjava je bila zanimiva, izkušnja več za vse nas, od katere smo odnesli marsikaj, vsekakor pa smo se kot razred še bolj povezali.

Dijaki K3A se zahvaljujemo podjetjem, ki so nam z donacijami pomagali pri uresničitvi mednarodne izmenjave:

  • Podjetje FEROKOV, d.o.o
  • AD-Frons fasaderstvo, d.o.o
  • S-Tech d.o.o
  • KOREKTBAU
  • MOS Servis
  • DALEKOVOD d.o.o Ljubljana
  • MELU, d.o.o

 

 

Tina Živičnjak in Ema Kovče, K3a

Skip to content