Med 26. 11. in 3. 12. 2023 se je v Novi Gorici zbralo okoli 300 najboljših igralki in igralcev na svetu, kjer poteka svetovno prvenstvo za mladince in kadete.

Slovenija na prvenstvu nastopa z eno najmlajših ekip, predvsem to velja za mladinski del tekmovanja, saj so vsi še mladoletni in igrajo z dve leti starejšimi nasprotniki.

V mladinski konkurenci sta naše barve zastopala tudi dijaka SŠ KER, Matic Čopar iz E4B in Brin Vovk Petrovski iz E3B. Oba sta člana slovenske mladinske ekipe. V ekipnem dvoboju so fantje izgubili proti zelo močnim Francozom.

Brin je nastopal tudi v dvojicah, mešanih dvojicah in v posamičnem tekmovanju. Žal pa se je včeraj tekmovanje tudi zanj končalo. Uvrstil se je med 32 najboljših mladincev na svetu. Čestitamo!

Kazahstanec Alan Kurmangalijev je bil za Brina Vovka Petrovskega usoden že med mešanimi dvojicami, ko je igral z Egipčanko Hano Goda, vlogo favorita pa je upravičil tudi v posamičnem dvoboju. Savinjčan bi morda nekaj več lahko iztržil v prvem in drugem nizu, tako kot tudi v četrtem, toda dva osvojena niza sta za Vovka Petrovskega lahko dobra popotnica v njegovi nadaljnji karieri. Po tekmi je povedal: »Z Alanom sem že večkrat igral in vem, da je dober igralec. Morda v prvih dveh nizih lahko na mizo spravil kakšno žogico več, žal mi to ni uspelo. Na splošno sem s prvenstvom zadovoljen, saj gre za veliko tekmovanje in verjamem, da sem pridobil veliko izkušenj.«

Mitja Lukner

Skip to content