Dijaki 1. in 2. letnika štiriletnega programa si boste v ponedeljek, 29. 5. 2023, v okviru obveznih IND, ogledali filmsko predstavo v kinu Metropol.  Ogledali si bomo slovenski film z naslovom Nekaj sladkega. Razredni blagajniki do srede, 24. 5. 2023, poberete po 3,5 eur na dijaka in denar skupaj z razrednim seznamom oddate v kabinetu D02 (Meti Selič Turnšek).

V ponedeljek, 29. 5. 2023, se ob 8.00 dobimo pred kinom Metropol, kjer bomo preverili prisotnost. Dijaki se javite učitelju, ki vas spremlja. Predstava se prične ob 8.15 in traja do 9.45.

Po predstavi imate malico in s poukom pričnete 5. šolsko uro, ob 11.20.

Prosim, da v dvorani zasedete vse stole in ne puščate vmes praznih prostorov. Le tako bomo zagotovili, da bodo vsi v dvorani imeli svoj sedež.

Spremljevalci:

E1A: Oskar Žveglič, Meta Selič Turnšek

E1B: dr. Tanja Jelenko, Andrej Grilc

E2A: Žiga Pušelc

E2B: Davor Zupanc, Stane Ravnak

K1A: Aleksandra Ferenc, Mihela Jug

K2A: Martina Omerzel, Irena Drofenik

R1A: Jaka Koren

R1B: Tilen Sirk, Valentina Hrastnik

R2A: Mitja Lukner

R2B: Urška Stepišnik, mag. Andreja Tkalec

 

Pouka 0. uro ni, razen za oddelek K1A, ki piše napovedan test pri LAT.

Dijaki E1B pišejo napovedan test MAT 5. šolsko uro v E07.

 

E1C – Ogled filma v šoli in delavnica na temo medvrstniških odnosov (BE05)

  • Koštomaj, U.: 1. 2. 3. ura – 4. ura malica, po 4. uri pouk po urniku.

K3A – pouk po prilagojenem urniku:  Spremljevalec: Klovar, S.

1., 2. in 3. ura: MTR v BE06

  1. ura: malica
  2. ura: FIZ
  3. ura: FIK

________

Nekaj sladkega

ROMANTIČNA KOMEDIJA

1h 30min / 90min

Leto: 2023

Jezik: slovenščina

Scenarij: Urška Majdič, Tin Vodopivec

Režija: Tin Vodopivec

Igrajo: Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić, Pedja Bajović, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič, Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=cBhp2SgIRK0&t=7s

Nekaj sladkega je romantična komedija zmešnjav, polna preobratov in zabavnih zapletov. Slovenski film balkanskega temperamenta, ki spremlja zgodbo organizatorke marketinške konference, ki mora za svetovno znanega guruja v zadnjem hipu najti zamenjavo, je eden od težko pričakovanih filmov, saj se je o njem govorilo, še preden je padla prva klapa. Na režiserski stolček komedije zmešnjav je sedel komik Tin Vodopivec, ki je skupaj z Urško Majdič tudi napisal scenarij. Oba sta v filmu tudi zaigrala, v glavnih vlogah pa zaigrajo še Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić, Pedja Bajović in drugi.

mag. Jernej Jančič, pomočnik ravnateljice

Skip to content