Konec meseca avgusta, natančneje od 23. 8. 2023 do 25. 8. 2023, smo na naši šoli gostili 12 osnovnošolcev, ki so sodelovali na počitniških delavnicah SŠ KER. Učenci so se tokrat preizkusili v delavnicah s področja računalništva in kemije. Obisk naših delavnic je dobra priložnost za tiste osnovnošolce, ki jih zanima tehnika, imajo radi več praktičnega dela, in se morda spogledujejo z nadaljevanjem šolanja na strokovni šoli.

Učenci so bili ne samo ustvarjalni, ampak tudi športno aktivni. Zadnji dan delavnice pa smo učence odpeljali tudi v Tehnopark Celje, kjer so neizmerno uživali.

Delavnice so pripravili: Boštjan Fidler, Žiga Pušelc, Sebastian Klovar, Mihela Jug, Špela Cvikl Tovornik, Sara Božič, Aleksandra Ferenc, Mitja Lukner, Sara Padarič, Igor Gobec. Dogodek pa so pomagali izvesti tudi: mag. Jernej Jančič, Andraž Pušnik, Urška Koštomaj, Urška Stepišnik.

Učenci so preživeli 3 zanimive dneve, v katerih so spoznali tudi nove vrstnike, ki jih bodo morda čez dobro leto srečali kje na šolskih hodnikih.

Za gostoljubje ob zaključku delavnic se zahvaljujemo Tehnoparku Celje.

dr. Anita Laznik

Skip to content