V nedeljo, 14. 1 2024, smo se trije dijaki, Aleksander Avžner, Aljaž Žogan in Filip Brežnik, skupaj s profesorjema Davorjem Zupancem in Oskarjem Žvegličem, v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Interprentice odpravili v Arezzo. Po šesturni vožnji z avtom smo prispeli in najprej pustili kovčke v hotelu, nato pa hitro raziskali mesto in večerjali.

 

Naslednji dan smo se srečali v Centro per La Formazione e Sicurezza z dijaki, ki smo jih že spoznali v Madridu, ter s Steffenom Leistom iz nemškega podjetja Talentbrucke. Po krajšem teambuildingu smo se lotili dela na projektu, ki smo ga razvijali od septembra na daljavo z dijaki iz Italije. Pri tem smo reševali tudi izzive, povezane s komunikacijo v tujem jeziku in delom na daljavo. Za malico smo si privoščili, kot se za Italijo spodobi, pico in lokalne slaščice.

 

Po napornem delovnem dnevu smo se odpravili na voden ogled srednjeveškega Arezza in si ogledali njegove znamenitosti. Naslednji dan smo uspešno zaključili projekt regulacije temperature v zalogovniku in regulacije temperature talnega gretja. Potem smo se poslovili od novih prijateljev iz tujine in se odpravili na železniško postajo, od koder smo z vlakom odpotovali v Firence. Tam smo si ogledali vse znamenitosti, kot so Duomo, Piazza Vecchio, ponte vecchio, nato pa smo se pozno popoldne z vlakom vrnili v Arezzo. Tam smo si privoščili še kratek sprehod po mestu in večerjo, nato odšli v hotel.

 

V sredo, 17. 1.,  smo se zgodaj odpravili domov in po sedmih urah deževne vožnje prispeli nazaj pred Šolski center Celje.

Dijaki: Aleksander Avžner, Aljaž Žogan in Filip Brežnik

Mentorja: Davor Zupanc in Oskar Žveglič

Skip to content