V petek, 12. 2. 2021, boste imeli dijaki 1., 2. in 3. letnika 2. športni dan. Tudi ta bo potekal v vašem domačem okolju, v vašem kraju, občini ali pa celo regiji, saj je športna rekreacija razlog, da lahko “skočite” iz svoje občine.

Dijaki si vnaprej začrtate pot. Pot se mora začeti in končati na istem mestu, ne smete pa med potjo nikoli iti dvakrat po isti poti. To pomeni, da morate narediti nekakšen zaključen krog oziroma sklenjeno pot. To pa še ni vse. Med potjo morate mimo vsaj 3 športnih objektov (telovadnice, igrišča pred šolo ali pred blokom, dvorane, drsališča, park, fitnesi, skate parki ipd.).

Pot lahko prehodite, pretečete ali prekolesarite (lahko tudi rolate ali se pelje z rolko).

Če se odločite za hojo, tek ali rolanje, morate opraviti vsaj 10 km, če pa se podate na pot s kolesom pa 30 km.

V wordovem dokumentu napišete poročilo, ki mora vsebovati opis poti, sliko poti (aplikacija Strava ali katerakoli druga športna aplikacija), iz katere je razvidno, kako dolgo je dejavnost trajala, koliko km ste naredili in vse slike športnih objektov.

Wordov dokument oddate najkasneje do NEDELJE ZVEČER, 14. 2. 2021, v dodeljeno nalogo v Teamsih ali na mail, odvisno od zahteve vašega profesorja športne vzgoje.

Uživajte v rekreaciji in se naužijte svežega zraka.

 

Sara Padarič

Skip to content