V drugem tednu meseca septembra smo za dijake 1.letnikov organizirali športno-spoznavnih dneve, katerih namen je spoznati in povezani dijake med seboj. 

Glede na trenutno situacijo v državi smo se odločili, da izpeljemo športno-spoznavni dan v dveh terminih. V sredo, 8.9.2021 so bili na vrsti dijaki oddelka E1A in E1C ter v petek oddelki E1B, R1A in R1B.

Njihov dan se je pričel na šoli, kjer so imeli predstavitveno uro z ravnateljico dr. Anito Laznik, pomočnikom ravnateljice mag. Jernejem Jančičem in svetovalno delavko ga. Vesno Pišek, drugo uro pa so poslušali predavanje profesorja Matica Holobarja na temo: varnost na spletu in protokol dela v v primeru pouka na daljavo. 

Ob 10.00 uri so se skupaj s profesorji športne vzgoje odpravili na pohod proti Celjskemu gradu. Na gradu so potekale zabavno-družabne igre. Pomerili so se v različnih športnih nalogah: vlečenju vrvi, štafetnem in šaljivem poligonu, izgradnji človeškega stolpa, igri hitrosti in iznajdljivosti z obročem ter miselnih igrah, kot so kviz o naši šoli, logičnih uganka ter izdelava razredne zastave. 

Dijaki so pokazali svojo borbenost, tekmovalnost in nenazadnje tudi veliko mero povezanosti. 

Sara Padarič,

vodja aktiva ŠVZ 

Skip to content