WEBINAR za dijake E3b: PRENOVA ENERGIJSKE NALEPKE

V četrtek, 19. 11. 2020, je v okviru predmeta Delovanje elektroenergetskih sistemov za dijake E3b oddelka (elektrotehniki energetiki)  potekal webinar o prenovi energijske nalepke. Delavnico (webinar) je vodila Barbara Primc iz Zveze potrošnikov Slovenije.

 

Slika: Udeležba na webinarju

Septembra 2020 je bil v vseh državah EU uveden nov sistem označevanja energijskih razredov. Prva skupina izdelkov bo z novo energijsko nalepko označena marca 2021, postopoma pa bo sledilo še preostalih osem skupin izdelkov. 

Na webinarju so bili predstavljeni  razlogi za prenovo energijske nalepke, primerjali smo stare in nove nalepke. Predstavila se je  časovnica uvedbe nove nalepke za posamezne skupine izdelkov in prehodna obdobja ter  obveznosti oz. aktivnosti proizvajalcev in  trgovcev v prehodnem obdobju.  Predstavljen je bil tudi pomen in vloga nove nalepke v luči ciljev, ki si jih je EU zastavila na področju učinkovite rabe energije.

Ga. Primc je delavnico lepo in razumljivo vodila, dijakom pa je ta delavnica predstavljala dodano vrednost, saj smo v septembru imeli projektni teden s področja učinkovite rabe električne energije, kjer pa smo se tudi dotaknili pomena energijskih nalepk.

Slika: Predstavitev iz ppt predstavitve  

 

Organizator: mag. Boštjan Lilija

Skip to content