Mojstri glasbenega ustvarjanja

SREČANJE KOORDINATORJEV EKO ŠOL

V ponedeljek, 13. novembra 2017, smo na našem centru gostili koordinatorje EKO šol Slovenije.

Kot je v naši navadi, smo srečanje začeli z glasbo in tako pokazali, kaj vse zmoremo na ŠC Celje. Predstavili smo se z dvema skladbama v izvedbi Mojstrov glasbenega ustvarjanja na ŠC Celje, ki s svojimi nastopi vedno znova potrjujejo, da smo skupaj lahko boljši.

Nastopili so: Nace Pogačar, E4b (vokal, kitara), Domen Romih, E3b (kitara), Sven Senica, E3b (klavir), Luka Krušič, K4a (bas kitara), Matevž Lesjak, E3b (kahon) in Tina Kodrin, K1a (vokal) iz SŠ KER, Tadej Jeršič, L 3. a (bas kitara) in Miha Gradišnik, L 4. f (kahon) z GL, Anja Užmah, M 2. e (vokal) iz SŠ SMM ter Miha Bantan, G 1. a (saksofon) iz SŠ GVO.

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar

MOJSTRI GLASBENEGA USTVARJANJA SPREJELI DIJAKE NA NARODNI IZMENJAVI EO GL

V sredo, 29. novembra 2017, so dijake EO GL obiskali prijatelji iz Gimnazije Ptuj. V B-12 na ŠC Celje jih je najprej čakal sprejem ob glasbi. Zanje so tokrat peli in igrali: Luka Logar, L 4. b, Miha Gradišnik, L 4. f, Neža Pogačar, L 1. a, Domen Romih, E3b in Nace Pogačar, E4b.

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar

 

ADVENT V NOVEM CELJU

KONCERT MOJSTROV GLASBENEGA USTVARJANJA ŠCC

V okviru prazničnih dogodkov v decembrskem času, ki se odvijajo v avli baročnega Dvorca Novo Celje, so na povabilo ZKŠT Žalec (ZAVODA ZA KULTURO ŠPORT IN TURIZEM) v nedeljo, 10. decembra 2017, ob 18. uri nastopili dijaki ŠC Celje, ki pestrost glasbenih talentov sproščajo v več instrumentalnih in vokalno-instrumentalnih zasedbah s skupnim imenom Mojstri glasbenega ustvarjanja na ŠCC. Raznolike zasedbe, ki izvajajo kvalitetna glasbena dela vseh zvrsti, od klasike, rocka in popa do šansonov, v sezoni nanizajo ogromno nastopov znotraj šol Šolskega centra Celje ter širom Slovenije. Tokrat se je predstavila skupina ŠANSONET, ki jo sestavljajo Vid Palčnik, Nace Pogačar in Jure Jordan Kozjak. Fantje so se odlično ujeli, pridno vadijo in že drugo leto zapored navdušujejo poslušalce z interpretacijami šansonov Iztoka Mlakarja. Ta čudovit zasnežen zimski večer smo bili priča tudi dvema Mlakarjevima iz povsem vroče nove zgoščenke: JA in BOŽIČNO. Da je bil program še bolj pester, sta se nastopajočim pridružila dva gimnazijca Gimnazije Lava; pevka in pianistka Neža Pogačar in bobnar Miha Gradišnik, ki s tolkali že štiri leta sodeluje in navdušuje v vsemogočih zasedbah MGU na ŠC Celje.

 

Hvala vsem profesorjem in ravnateljem ŠC Celje, ki so nas poleg ostalih poslušalcev od blizu in daleč počastili s svojim obiskom in nas prišli poslušat. Tako smo v čudovitem ambientu baročnega dvorca Novo Celje še bolj samozavestno izvedli adventni koncert ter navdušili polno dvorano poslušalcev.

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar

PREDNOVOLETNO SREČANJE Z UPOKOJENIMI PROFESORJI IN OSTALIMI ZAPOSLENIMI NA ŠCC

V torek, 12. decembra 2017, so ŠCC obiskali upokojenci, nekdanji profesorji in ostali zaposleni na ŠCC. Kot vsako leto smo jim tudi tokrat pripravili glasbeni sprejem in v njih vzbudili vsaj malo nostalgije po časih, ko so se še sami sprehajali med dijaki po polnih hodnikih ŠC Celje. V zbornici ŠC Celje so jim peli in igrali Živa Knez, Luka Logar in Miha Gradišnik iz GL, Nace Pogačar in Sven Senica iz SŠ KER ter Oskar Šonc iz SŠ SMM. Sledilo je prijetno prednovoletno druženje bivših in sedanjih zaposlenih na ŠC Celje.

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar

Nazaj