Turnir Lego Masters 2018 – tekmovanje v programiranju Lego robotov

V četrtek, 5. 4. 2018, je bil na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani turnir Lego Masters, na katerem so se poleg študentov med seboj pomerili tudi dijaki iz vse Slovenije. Glavni cilj turnirja je navdušiti dijake in študente za svet robotike, avtomatike in tehnike, kar pa jim očitno odlično uspeva, saj se je turnirja udeležilo kar 21 dijaških ekip iz vse Slovenije. Zanimanje za to področje je veliko, saj ponuja tudi dobre zaposlitvene možnosti.

Naloga dijakov je bila, da so zgradili robota in zanj napisali program, ki je robotu omogočal prepeljati  barvne objekte iz ene strani poligona in jih kar najhitreje sortirati v ustrezne zbiralnike na drugi strani poligona. Iz Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo so se tekmovanja udeležile štiri ekipe.

Ekipa Iluminati se je uvrstila na odlično tretje mesto ter osvojila bronasto medaljo. Člana ekipe Strangerja sta zasedla prav tako odlično četrto mesto. Člani ekipe Drimtim so se morali v izločilnih bojih za uvrstitev med najboljše štiri ekipe pomeriti s kasneje drugo uvrščeno ekipo, tako da so pristali na še vedno odličnem šestem mestu. Med najboljših šestnajst ekip pa so se uvrstili tudi fantje iz ekipe Old School. Več o samem tekmovanju in rezultatih pa si lahko preberete na spletni strani: http://lego-masters.si/

Vsem udeležencem turnirja čestitamo.

Ekipe Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter njihovi člani:

  • Iluminati (Benjamin Lipnik in Andraž Gobec iz E1a ter Domen Hribernik in Gregor Mansutti iz R1a) –  3. mesto
  • Strangerja (Andraž Špan in Rok Lešnik iz E3b) –  4. mesto
  • Drimtim (Aljaž Grm iz E3a ter Luka Farkaš in Urban Mikic iz E3b) –  6. mesto
  • Old School (Filip Horvat, Matevž Zagrušovcem in Endi Salihi iz E2a) – 16. mesto

Mentor: Andrej Grilc

Nazaj